onsdag 6. april 2011

Dokumentarisk bilde

Vi har fått i oppgave å ta et dokumentarisk bilde. Vi kunne velge mellom temaene "menneskelaget", "folkelivet" eller "vær". Her måtte vi konsentrere oss om form, farger og komposisjon. 

Jeg har valgt å ta temaet folkeliv. Derfor er bildet tatt fra Hviterussland, i en by som heter Vitebsk. På bilde kan man se to små jenter i gammeldagse klær, og en bestemor.

I komposisjonen min har jeg valgt å bruke et bilde fra min barndom av meg og min søster. Bilde er historisk og forteller oss noe om hvordan folk levde på den tiden, og hvilke type klær de hadde på seg. Det er dannet glede og bevegelse i bilde ved hjelp av at barna beveger på seg, og ikke står helt stille. Originalen er i et svart-hvitt format, så fargene kommer ikke frem. Men man kan allikevel se hvilke type klær som ble brukt. I motivet blir det både dannet horisontale, vertikale og diagonale linjer.

torsdag 24. mars 2011

Bevegelse

Her har vi fått i oppgave å eksperimentere med forskjellige kamerafunksjoner og lukketid. På disse tre bildene er det 30 sek. lukketid og to lyskilder med forskjellige farger som beveger seg.